01 августа 2022

В Україні запустили портал для розшуку зниклих під час війни дітей

В Україні створили державний портал «Діти війни». Він допомагатиме правоохоронцям збирати дані зниклих безвісти дітей або тих, кого депортували на тимчасово окуповані території або у РФ, повідомляє Дар’я Герасимчук, радник — уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

Фото — Bob Edme / AP.

Фото — Bob Edme / AP.

Портал виконує такі функції:

  • інформування про дітей, які постраждали, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані внаслідок війни. Також тих, кого вдалося розшукати й урятувати;

  • звʼязок з правоохоронними органами, щоб допомогти знайти дитину: Національна поліція, Офіс генерального прокурора, а також Національне інформаційне бюро.

Сайтом можуть скористатися як батьки дитини, котра загубилася, була переміщена чи депортована, так і всі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини проти них. Наприклад, примусова зміна громадянства та документів дитини, усиновлення.

Ми писали про інші програми пошуку дітей: Telegram-бот від ювенальної поліції України, AMBER Alert від Meta, Нацполіції та Мінцифри та Telegram-канал «Пошук зниклих».

читайте также
Комментарии