Поліна Литвиненко
22 мая 2022

Мстислав Чернов та Євген Малолетка стали лауреатами премії Ґонґадзе. Публікуємо їхні фото з Маріуполя

21 травня члени Капітули оголосили ім’я лауретів щорічної премії для незалежних журналістів імені Георгія Ґонґадзе. Ними стали український журналіст Associated Press Мстислав Чернов та фріланс-фотограф Євген Малолєтка.

 

З початку війни вони знаходились у Маріуполі та знімали життя окупованого міста. Саме Чернов та Малолєтка зняли репортаж із обстріляного пологового будинку.

 

Публікуємо підбірку фото Євгена Малолєткі з Маріуполя.

У цьому матеріалі публікуються фото війни, які можуть шокувати чи злякати. Гортайте далі з обережністю.

«Ми понад два тижні документували облогу міста російськими військами. Ми робили репортаж із лікарні, коли у коридорах з’явилися озброєні люди. Хірурги дали нам білі халати для маскування», — пригадують журналісти.

За словами Малолєтки, вони були останніми журналістами у Маріуполі. Наразі там немає жодного репортера.

Премія імені Георгія Ґонґадзе — нагорода для незалежних журналістів, що заснована у  2019 році. Присуджується раз на рік 21 травня, у день народження Георгія Ґонгадзе.

Окрім того, цього року вперше в історії Премії запроваджено Спецвідзнаку. Нею посмертно відзначили фотожурналіста Макса Левіна «за визначний внесок у розвиток української фотографії, відданість професії і відвагу». 1 квітня його знайшли мертвим на Київщині, на зв’язок перестав виходити з 13 березня. Отримати відзнаку на сцену вийшла мама журналіста.

Усі фото — Євген Малолєтка.

читайте также
Комментарии