Валерій Лавровський
19 мая 2022

Легалізація марихуани веде до скорочення споживання алкоголю та сигарет серед молоді. Дослідження

Американські вчені з Університету Вашингтона з’ясували, що легалізація марихуани могла посприяти скороченню споживання алкоголю та сигарет серед молоді у штаті, повідомляє NORML. Дослідження опубліковано у журналі Journal of Adolescent Health.

Фото — Christine Peterson.

Фото — Christine Peterson.

Дослідники проаналізували дані про тенденції вживання психоактивних речовин з 2014 по 2019 рік серед молоді віком від 18 до 25 років. Виявилось, що впровадження легалізованого немедичного канабісу збіглося зі зменшенням вживання алкоголю, сигарет, а також  опіоїдного знеболюючого. Проте через місяць зросла кількість використання електронних сигарет. Загалом у експерименті взяли участь 12 694 людини.

Результат дослідження спростовує твердження, що конопля є свого роду «трампліном» для вживання більш важких наркотиків. Насправді у багатьох випадках канабіс пов’язаний зі зменшенням вживання інших речовин, у тому числі багатьох ліків, що відпускаються за рецептом.

Згідно з загальнонаціональним опитуванням, проведеним британською компанією YouGov у 2016 році, більшість американців більше не погоджуються з думкою про те, що «вживання марихуани призводить до вживання важких наркотиків».

читайте также
Комментарии