Фото — Miyatake.
Для створення печива інженери випікали кондитерський виріб, а всередині залишили місце, не покрите тістом, — для QR-коду. Тобто вони буквально друкували тістом. Приклад створення можна переглянути на відео:
Для розпізнавання QR-коду достатньо навести на печиво світло. Після зчитування камерою смартфона можна дізнатися термін придатності та інгредієнти, у тому числі й ті, які можуть викликати алергічну реакцію.
«Наш метод 3D-друку є чудовим прикладом цифрової трансформації, яка, як ми сподіваємося, покращить відстеження та безпеку харчових продуктів», — розповідає старший автор дослідження Косуке Сато.
За словами Косуке, цю технологію можна використати для «надання нових вражень від їжі за допомогою доповненої реальності».