Валерій Лавровський
19 октября 2022

Японські вчені створили печиво з QR-кодом всередині. Навіщо

Дослідники з Університету Осаки розробили метод Interiqr — 3D-друк QR-кодів в їжі без зміни зовнішнього вигляду чи смаку. Вчені вважають, що це дозволить зменшити кількість виробництва упаковок, які забруднюють навколишнє середовище, повідомляє EurekAlert.

Фото — Miyatake.

Фото — Miyatake.

Для створення печива інженери випікали кондитерський виріб, а всередині залишили місце, не покрите тістом, — для QR-коду. Тобто вони буквально друкували тістом. Приклад створення можна переглянути на відео:

Для розпізнавання QR-коду достатньо навести на печиво світло. Після зчитування камерою смартфона можна дізнатися термін придатності та інгредієнти, у тому числі й ті, які можуть викликати алергічну реакцію.

«Наш метод 3D-друку є чудовим прикладом цифрової трансформації, яка, як ми сподіваємося, покращить відстеження та безпеку харчових продуктів», — розповідає старший автор дослідження Косуке Сато.

За словами Косуке, цю технологію можна використати для «надання нових вражень від їжі за допомогою доповненої реальності».

читайте также
Комментарии