Елеонора Чорноморченко
09 сентября 2022

Uber Eats доставлятиме їжу безпілотними автомобілями

Відтепер Uber Eats доставлятиме їжу в деяких містах Каліфорнії та Техасу за допомогою безпілотників. Вони мають вигляд невеличких електрокарів, які працюватимуть автономно без кур’єрів. Про це повідомляє The Verge.

Фото — Uber.

Фото — Uber.

Компанія Uber підписала 10-річну угоду зі стартапом автономних автівок Nuro. Їхні безпілотні електрокари R2 сертифіковані та вже використовуються іншими службами доставки.

Nuro R2 набагато більші за типових роботів-курʼєрів, однак менші за стандартні автомобілі. Вони здатні набирати максимальну швидкість у 72 км/год та перевозити до 227 кілограмів. Щоб ефективно орієнтуватися на дорогах, вони обладнані 360-градусними телевізійними камерами, лідаром та радаром.

Всередині автівок немає місця для пасажирів або водіїв, однак є відсіки, які вміщують приблизно 24 пакети з продуктами. Заряду одного безпілотника вистачатиме на день безперервної роботи.

Щоб отримати товар, людині необхідно буде ввести спеціальний пароль на екрані електрокара. Після цього двері одного з відсіків відчиняться.

Перші електрокари почнуть працювати вже цієї осені у двох американських містах: Маунтін-В’ю та Х’юстон. Поки що компанія не розповідає, яка кількість автомобілей братиме участь у тесті, однак стверджує, що у майбутньому сподівається розширити зону обслуговування в інші міста та штати.

читайте также
Комментарии