29 марта 2018

У Києві рятують бездомних за допомогою космічних технологій, Одеса може приєднатися

Дизайнери агентства BBDO Ukraine купують термоковдри та залишають їх на стінах переходів, будинків та рекламних площ для бездомних. Незвична ініціатива може поширитись і в Одесі.

Плакати, що трансформуються у ковдри

Рятувальні ковдри клеять у формі пакет-плакатів, які легко знімаються. Для поширення проекту створили сторінку teplohelp, на якій кияни можуть позначити місця, в яких збираються бездомні та допомогти фінансово.        Наразі активісти намагаються залучити до співпраці торговельні мережі, супермаркети та комунальні служби. «Та головне — ми хочемо показати своїм прикладом іншим, що люди можуть допомагати тим, хто опинився у скруті поруч із ними. Тому хочемо залучити до підтримки небайдужих, які зможуть розміщувати термоплакати та інші необхідні матеріали у своїх районах. Бо хто краще за мешканців свого району знає де можна зустріти та допомогти бездомним?», — розповідає Антон Кудінов, один з авторів проекту. У майбутньому ентузіасти хочуть масштабувати проект, в тому числі і в інші міста. Одесити можуть наносити пункти допомоги бездомним та пункти сортування сміття на інтерактивну карту.
«Взагалі, хочеться вивести проект на загальноукраїнський рівень. Бо бездомні на вулицях є у кожному місті», — зазначає Кудінов.
Ініціативу #teplohelp вже підтримала київська організація Червоного Хреста, кілька магазинів та видань. Термічна (рятувальна) ковдра виготовляється з тонкої пластикової плівки з металевим напиленням. Розроблена вперше для NASA в 1964 році, така ковдра здатна відбивати до 97% тепла, яке випромінює обєкт, що в нього обгорнутий. Окрім захисту від холоду, «космічна» ковдра може стати укриттям від негоди, сушаркою для речей та «мішком» для перенесення вантажу.  
Комментарии