Валерій Лавровський
30 июля 2022

У США на аукціоні годинник Гітлера продали за мільйон доларів

На аукціоні ​​Alexander Historical Auctions за 1,1 мільйона доларів продали годинник фірми Huber, який, ймовірно, належав Адольфу Гітлеру. На ньому зображена свастика та вигравірувані ініціали AH, повідомляє BBC.

Фото — Alexander Historical Auctions.

Фото — Alexander Historical Auctions.

В описі годинника зазначено, що його могли подарувати Гітлеру на день народження в 1933 році, коли він став канцлером Німеччини. Припускається, що аксесуар забрали у якості сувеніра під час штурму французькими солдатами Бергхофа, резиденції Гітлера, у травні 1945 року. Тоді вважалося, що годинник перепродали, а власники передавали його з покоління у покоління.

У відкритому листі, підписаному 34 лідерами єврейських громадських організацій, продаж нацистських речей назвали «огидним» і закликали зняти лоти з аукціону. Однак аукціонний дім, який раніше продавав нацистські речі, заявив німецьким ЗМІ, що їхньою метою було зберегти історію, а багато проданих предметів зберігаються у приватних колекціях або передані музеям памʼяті Голокосту.

Фото — Alexander Historical Auctions.

Фото — Alexander Historical Auctions.

Представники Alexander Historical Auctions запевняють в автентичності годинника, посилаючись на «найдосвідченіших і найповажніших годинникарів світу та військових істориків».

Серед інших лотів аукціону була сукня Єви Браун, дружина Гітлера, фотографії нацистських чиновників з автографами та багато іншого.

читайте также
Комментарии