Саша Лоскутов
31 июля 2022

У Японії створили будівлю архіву з бетонних труб

Японська студія Nendo створила будівлю архіву зі збірних бетонних труб у центральній Японії. Будівля розташована у густому лісі на околиці міста Мійота у префектурі Нагано. Про це повідомляє Dezeen.

Архів Culvert Guesthouse були побудовані з чотирьох тунелеподібних форм, які були складені одна на одну. Вони побудовані із збірних бетонних коробчатих водопропускних труб, які найчастіше використовують для облаштування інженерних комунікацій, таких як вода та електроенергія під землею.

Основний архівний простір було розміщено у тунелі завдовжки 40 метрів, який має скляні вікна. Інший тунель містить кухню та туалети, а зона між ними виступає як зона відпочинку. Оскільки будівлю було збудовано зі збірних бетонних елементів, всі внутрішні приміщення мають розміри 2 на 2,3 метри.

Ще дві водопропускні труби, розташовані на цих двох тунелеподібних просторах, містять спальню та вторинний архів із кабінетом.

Усі бетонні елементи були пофарбовані в білий колір, щоб надати архіву та гостевому будинку мінімалістичний вигляд. Внутрішні простори також переважно білі та містять мінімальну кількість вбудованих меблів.

П’яту бетонну трубу було розміщено поруч із будівлею головного архіву, щоб утримувати додаткові місця для зберігання, і Nendo планує розширити об’єкт у майбутньому.

Автори фото — Дайчі Ано, Такумі Ота та Тору Шіомі.

читайте также
Комментарии