Валерій Лавровський
04 апреля 2022

Братські могили, зруйновані вулиці, трупи. Буча у фотографіях

Штатний фотограф Associated Press, аргентинець Родріго Абд перебуває в Україні та показує усьому світу наслідки військового наступу Росії. Публікуємо підбірку його фотографій із Бучі, котру нещодавно залишили окупанти.

Після звільнення від окупантів Київської області у містах знайшли багато братських могил і мертвих цивільних. Деяких людей росіяни катували та стратили.

За словами генерального прокурора України Ірини Венедіктової, з 1 по 3 квітня з Київщини вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців. Під час телемарафону вона заявила, що попри шокуючі кадри з Бучі найгірша ситуація у Київській області з людськими жертвами у Бородянці.

У ритуальній службі Бучі нарахували приблизно 340 тіл, які зібрали з вулиць. Багато людей поховані в городах на подвір’ях, тому точна кількість трупів невідома. Сам Родріго Абд пише, що у місті знайдено біля 280 братських могил.

Верховний представник Європейського Союзу від імені усього ЄС заявив, що засуджує «повідомлення про звірства росіян у низці звільнених від окупації українських міст».

«Картини великої кількості жертв та руйнування цивільної інфраструктури показують справжнє обличчя жорстокої агресивної війни, яку Росія веде проти України та її народу. Погроми у Бучі та інших українських містах будуть внесені до списку звірств, скоєних на європейській землі», — заявили у ЄС та закликали Володимира Путіна припинити війну.

Усі фото — Rodrigo Abd.

Комментарии