Елеонора Чорноморченко
02 августа 2022

У Каліфорнії саджатимуть до в’язниці за наближення до найвищого у світі дерева

Каліфорнійський національний парк «Редвуд» нагадав відвідувачам про заборону відвідування Гіперіона — найвищого дерева у світі. На порушників чекатиме штраф у 5000 доларів або навіть ув’язнення на пів року.

Фото — In Habitat.

Фото — In Habitat.

Гіперіон внесли до Книги рекордів Гіннесса як найвище живе дерево у світі ще у 2019 році. Його висота становить 116 м. Гіперіон належить до виду секвої вічнозеленої. Свою назву дерево отримало на честь персонажа грецької міфології — титана Гіперіона.

Розташована рослина в закритій зоні, в глибині парку «Редвуд». Попри заборону до відвідування та відсутність стежок, до дерева регулярно навідуються туристи і блогери. Через це популярність такого небезпечного маршруту тільки зростає.

Основна проблема полягає в тому, що Гіперіон розташований серед густої рослинності, а щоби дістатися до нього, потрібно серйозно «розбивати кущі». Це руйнує довколишнє середовище та саме дерево.

Окрім ризику порушити закон, відвідувачі дерева ще й ризикують заблукати. Представники «Редвуду» попереджають, що в районі Гіперіона обмежений мобільний зв’язок і GPS, тож врятувати заблукалих або поранених туристів може бути складно.

До п’ятірки найвищих дерев у світі, окрім Гіперіона, також належить Евкаліпт королівський (100,5 м), Ялина ситхінська (100,2 м), Орегонська сосна (99,7 м) та Shorea faguetiana або жовта меранті (98,5 м).

Комментарии