Саша Лоскутов
19 апреля 2022

В Японії створили електричні палички, які роблять їжу солонішою

Токійські фахівці разом з колегами з Університету Мейдзі створили палички для їжі, які за допомогою електричних імпульсів посилюють солоний смак їжі приблизно в 1,5 рази. Про це повідомляє The Guardian.

Фото — Meiji University.

Фото — Meiji University.

Пристрій складається з паличок, які підключаються до браслета, що кріпиться на руці. Електричні імпульси впливають на іони натрію, які містяться у продукті та підсилюють смак. Їх планують продавати наступного року.

Палички винайшли для боротьби з підвищенням споживання солі серед японців, які в середньому з’їдають близько 10 грамів солі на день. Це вдвічі більше, ніж рекомендовано ВООЗ. Регулярне надмірне споживання призводить до підвищення артеріального тиску, що провокує серцеві напади та інсульти.

читайте также
Комментарии