
Фото — Freepik.
Під заборону потрапляють одноразові контейнери, тарілки, чашки та столовий посуд для клієнтів закладів. У ресторанах зазначають, що відвідувачі часто беруть із собою одноразові чашки або викидають посуд у смітник замість того, щоб повернути його з метою подальшої переробки.
За даними AFP, приблизно 30 тисяч закладів швидкого харчування у Франції готують шість мільярдів страв на рік, утворюючи приблизно 180 тисяч тонн відходів.
Закон викликав критику з боку Європейського альянсу з паперового пакування (EPPA), який стверджує, що більшість одноразових контейнерів виготовляються з відновлюваних ресурсів.
Після кількох місяців тестування мережа ресторанів Subway виявила, що необхідно провести «підвищення обізнаності громадськості», яке включає інформаційні плакати про повторне використання столового посуду. У McDonald’s у місті Леваллуа-Перре заявили, що їм потрібно придбати додаткову посудомийну машину та більше консультантів, щоб пояснити, що тарілки, ножі та виделки тепер потрібно відокремлювати від сміття.