Валерій Лавровський
06 июня 2022

У Німеччині почали працювати проїзні за €9 на місяць. Тепер не вистачає потягів

1 червня Німеччина запровадила проїзний на громадський транспорт за  спеціальним тарифом до кінця літа — лише за 9 євро на місяць. Ця акція викликала переповненість потягів або взагалі їхню нестачу.

Фото — Moritz Frankenbegr.

Фото — Moritz Frankenbegr.

Як повідомляє Detche Welle, законодавці запровадили загальнонаціональні проїзні з метою пом’якшити зростання вартості палива та проживання. На квитки держава витратила 2,5 мільярди євро.

Продаж проїзних організовує залізничний оператор Deutsche Bahn, але вони дійсні й під час користування транспортом інших операторів.

Найдешевший місячний абонемент у Німеччині пропонують пасажирам у Мюнхені — 57 євро. Найдорожчий — у Гамбурзі: 112,80 євро.

За даними Euronews, можливість здійснити дешеву подорож на потязі призвела до переповнених платформ і регіональних потягів у Гамбурзі, Ганновері, Берліні та інших містах країни. В соцмережах зазначили, що рейси або затримують, або взагалі скасовують.

Переповненість потягів призвела до великої кількості поранених під час аварії біля курортного міста Бурграйн на півдні Німеччини. Відомо про чотири смерті, близько 30 пасажирів отримали поранення. За словами представників поліції Верхньої Баварії, регіональний потяг був переповненим.

читайте также
Комментарии