Валерій Лавровський
13 августа 2022

«Чи планує Обама переворот?». Google більше не відповідатиме на дурні запити

Компанія Google оголосила, що пошукова система перестане давати відповіді на дурні питання, оскільки вона має намір вдосконалити сервіс «запропонованих фрагментів». Це означає, що користувачі мешне бачитимуть відповіді на безглузді запити, повідомляє The Guardian.

Зображення — ONE.

Зображення — ONE.

Наприклад, більше не буде відповідей такі питання, як «Коли Снупі вбив Авраама Лінкольна?», на яке служба відповіла б «1865» — правильна дата, але неправильний вбивця.

Керівник відділу пошуку Панду Наяк повідомив, що система «натренована» так, щоб ефективніше шукати відповіді навіть на дурні запити — правильні, але, по суті, даремні. Завдяки оновленню компанія скоротила видачу вибраних фрагментів на 40%.

Іноді подібні результати пошуку приносили Google проблеми. У 2017 році компанію звинуватили в поширенні фейкових новин після того, як на питання «Чи планує Обама переворот?» система відповіла «Обама може насправді планувати комуністичний переворот». Пошукач видав відповідь, знайшовши її на одному з конспірологічних форумів.

Намагаючись усунути основну причину таких помилок, Google випускає нові попередження про випадки, коли система потрапляє на «порожні дані» — запитання, на яке може просто не існувати правильної відповіді.

читайте также
Комментарии