Поліна Литвиненко
08 апреля 2022

Hey Hey Rise Up. Pink Floyd з Андрієм Хливнюком записали пісню на підтримку України

Британський рок-гурт Pink Floyd разом із солістом українського гурту «Бумбокс» Андрієм Хливнюком записали пісню Hey Hey Rise Up, щоб підтримати народ України. Це перший реліз колективу з 2014 року.

У пісні використали вокал Андрія Хливнюка з відео в Instagram. У ньому співак виконує «Ой, у лузі червона калина» на Софійській площі в Києві. Кліп для пісні зняв відомий режисер Мет Уайткросс.

«Ми, як і багато хто з українців, відчуваємо лють і розчарування від цього підлого акту вторгнення проти незалежної, мирної, демократичної країни. Багато людей були вбиті однією з найбільших держав світу», —  повідомив гітарист і вокаліст Pink Floyd Девід Гілмор.

Гілмор також розповів, що познайомився з творчістю «Бумбокса» ще у 2015 році, коли грав у Лондоні на підтримку Білоруського Вільного Театру. Тоді  Хливнюку не видали візу, тому решта членів українського гурту вирішила приєднатися до вокаліста Pink Floyd. Вони разом виконали пісню Wish You Were Here у той день.

«Нещодавно дізнався, що Андрій залишив тур по Америці з “Бумбоксом”, повернувся в Україну і вступив до Територіальної оборони. Потім я побачив це неймовірне відео в Інстаграм, де він стоїть на площі в Києві з цією прекрасною золотою церквою та співає у тиші міста без заторів та фонового галасу через війну. Це був сильний момент, який змусив мене захотіти поставити його під музику», — додав Гілмор.

Усі виручені з продажу пісні кошти підуть у благодійні фонди гуманітарної допомоги Україні.

читайте также
Комментарии