Елеонора Чорноморченко
05 июля 2022

У Франції розробили імпланти для грудей, які розсмоктуються всередині

Французький стартап Lattice Medical створив 3D-друковані імпланти, які вирощують нову тканину грудей, а також повністю та безпечно розкладаються в організмі через 18 місяців. Наступного тижня їх почнуть випробовувати на людях. Про це повідомляє The Guardian.

Фото — Lattice Medical.

Фото — Lattice Medical.

Нова технологія полягає у використанні аутологічної, тобто власної, жирової тканини з організму людини як основи. Її поєднуватимуть із розсмоктуючим імплантом, який друкують на 3D-принтері. Він сприятиме регенерації жирових клітин пацієнта протягом шести-дев’яти місяців після операції. Біомедики стартапу  стверджують, що це дасть змогу отримати бажаний розмір лише за одну операцію. Встановлення імпланту триватиме усього лише одну годину 15 хвилин.

Перші випробування нових імплантів почнуться 11 липня. В разі успіху вони потенційно можуть стати зручною та доступною альтернативою силікону та допоможуть багатьом жінкам уникнути ускладнень після звичайної реконструкції та тривалих операцій. Також, на відміну від звичайних силіконових імплантів, їх не треба буде заміняти кожні 10 років.

 

читайте также
Комментарии