Поліна Литвиненко
20 мая 2022

В Європі та США зафіксовано спалах мавпячої віспи

З початку травня в Європі та США фіксують захворілих на мавпячу віспу. 6 травня перший випадок зареєстрували у Великобританії, згодом кількість захворілих зросла до дев’яти. 18 травня в Португалії зафіксували 40 епізодів захворювання на віспу мавп. Того ж дня в Іспанії повідомили про 23 підозри на захворювання. Двох нфікованих зафіксували і у Бельгії. Ще один непідтверджений випадок зареєстровано у Франції. Також віспу зафіксували у США у штаті Массачусетс.

Фото — Health.сom.

Фото — Health.сom.

Британське агентство охорони здоровʼя зазначає, що чотири з семи випадків припадають на членів ЛГБТ-спільноти. Епідеміологи також припускають, що поширення віспи відбувається через статевий акт. Однак до цього інфікування статевим шляхом не фіксували.

Мавпяча віспа — вірус, за симптоматикою дуже схожий на звичайну віспу. В інфікованих розвивається лихоманка, а також характерні висипання та пухирі. Хоча симптоми зникають через кілька тижнів, вірус може викликати важкі захворювання та летальний кінець у 15% випадків, більшість з них припадає на дітей.

Раніше випадки інфікування були зареєстровані у 2018 році та  у 2021 році у Великобританії та США. Однак масового поширення вірусу не відбулося.

читайте также
Комментарии