Елеонора Чорноморченко
18 августа 2022

Рік Естлі зняв нову версію Never Gonna Give You Up 35 років по тому

Музикант Рік Естлі повторив свій найпопулярніший кліп Never Gonna Give You Up. Хвилинний ролик випустили в межах реклами страхової компанії CSAA Insurance.

У новому відео Рік Естлі з точністю повторив оригінальне відео свого першого синглу, який вийшов у 1987 році. Тоді він одразу завоював прихильність слухачів, однак на цьому визнання Never Gonna Give You Up не закінчилося.

Через 20 років він отримав нову хвилю популярності. Пісня стала частиною пранку — користувачі мережі відправляли одне одному замасковані посилання, які насправді вели людину на кліп. Явище отримало назву рікроллінг. Відео набрало на YouTube 25 мільйонів переглядів. За підрахунками дослідницької компанії SurveyUSA, 18 мільйонів переглядів були саме через рікролл.

Оригінальне відео навіть видаляли з YouTube, проте згодом додавали знову. Зараз кліп має 1,2 мільярда переглядів.

Пісня була частиною мему не лише в мережі, а й в офлайні. Так сам Рік заспівав її на Macy’s Thanksgiving Day — щорічному параді у Нью-Йорку. Також рікроллінг виконували американські політики, гурт Radiohead та Грета Тумберг. Ще пісня звучала в епізодах серіалів «Гріффіни» та «Доктор Хто».

читайте также
Комментарии