Саша Лоскутов
08 июня 2022

У Новій Зеландії хочуть запровадити податок на відрижку худоби

Уряд Нової Зеландії опублікував проєкт податку на відрижку овець та великої рогатої худоби. Таким чином влада хоче зменшити кількість шкоди від парникових газів, яка виникає внаслідок життєдіяльності тварин. Про це повідомляє Reuters.

Нова Зеландія є одним із найбільших експортерів сільськогосподарської продукції в світі. На території країни мешкає 10 мільйонів голів рогатої худоби та 26 мільйонів овець при населенні 5 мільйонів людей.

Фото — Nomads.

Фото — Nomads.

Якщо проєкт схвалять, то Нова Зеландія стане першою країною, де фермери платять за викиди метану. Програму планують запустити у 2025 році.

«Немає сумніву, що нам потрібно зменшити кількість метану, який потрапляє в атмосферу, і ефективна система ціноутворення викидів для сільського господарства відіграватиме ключову роль у тому, як ми цього досягнемо», — заявив міністр зі зміни клімату Джеймс Шоу.

Фермерам радять зменшувати викиди за допомогою кормових добавок, а для компенсації викидів можна використовувати лісове господарство. Дохід від схеми буде інвестовано у дослідження, розробки та консультаційні послуги для фермерів.

Остаточне рішення щодо схеми очікується у грудні.

читайте также
Комментарии