Валерій Лавровський
09 мая 2022

Пес Патрон отримав медаль від Зеленського

Український пес — винюхувач вибухівки Патрон отримав нагороду «За віддану службу» — за допомогу в розміновуванні деокупованих територій. Медаль вручив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє Deutsche Welle.

Президент вручив нагороду власнику собаки Михайлу Ільєву, який також отримав нагороду від президента — орден «За мужність ІІІ ступеня».

«Разом із нашими героями хочу нагородити чудового малого сапера Патрона, який допомагає не тільки знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а ще й навчати наших дітей необхідним правилам безпеки на території, де є така мінна загроза», — повідомив Володимир Зеленський.

Патрон почав нести службу у ДСНС у 2019 році. Під час повномасштабної війни джек-рассел-тер’єр допомагав розміновувати Чернігів та став талісманом піротехніків та улюбленцем дітей. На його рахунку вже 236 знайдених вибухонебезпечних предметів. Також в нього є власна сторінка в Instagram, на яку підписано вже 219 тисяч користувачів.

Превʼю — Патрон / Instagram.

читайте также
Комментарии