Валерій Лавровський
31 мая 2022

В Україні створили бот, який повідомляє про наявність пального

Веб-розробник Роман Багатий створив Telegram-бота PetrolAlertUA, який інформує щодо наявності пального на АЗС у будь-якому місті країни. Він  бере дані з мереж WOG, OKKO, ANP та SOCAR.

Фото — Getty Images.

Фото — Getty Images.

Щоб отримувати повідомлення, потрібно налаштувати бота під свої потреби. Для цього необхідно обрати регіон та тип пального — бензин, дизель або газ. Бот відслідковує наявність пального на АЗС, інформує користувача, надсилаючи місце та тип пального.

Бот збирає дані з відкритих джерел самих мереж АЗС. Це сайти та карти з місцезнаходженням станцій.

«У зв’язку із дефіцитом пального довелось використовувати додатки мереж АЗС для пошуку станції, де міг би заправити своє авто. Але такий спосіб виявився трохи незручним: доводилось постійно сидіти на картах і регулярно прослідковувати всі станції», — розповів Роман Багатий виданню AIN.

В Україні призупинили державне регулювання цін на пальне з метою побороти дефіцит на нього. Уряд домовився з операторами про максимальну ціну та очікує, що дизель коштуватиме не більше 58 гривень за літр, а бензин — 52 гривень, проте ситуація на ринку не стабілізувалася.

В інтерв’ю «Інтерфаксу» голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко розповів, що в Україні планують створити національну мережу АЗС.  Основу можуть скласти націоналізовані заправки Glusco, які повʼязували з арештованим Віктором Медведчуком, а оператором має стати «Нафтогаз».

читайте также
Комментарии