Поліна Литвиненко
04 апреля 2022

Президент Зеленський виступив на церемонії Grammy

Президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням на 64-й церемонії вручення премії Grammy, пише The New York Times.

Зеленський розпочав своє звернення повідомивши, що внаслідок російського вторгнення в Україні загинули 153 дитини, ще понад 400 отримали поранення.

«Наші музиканти носять бронежилети замість смокінгів. Вони співають пораненим у шпиталях, навіть тим, хто їх не чує. Але музика все одно прорветься. Ми захищаємо свою свободу жити, любити, звучати на своїй землі. Ми боремося з Росією, яка своїми бомбами приносить жахливу тишу. Мертву тишу. Наповніть тишу своєю музикою. Наповніть її сьогодні, щоб розповісти нашу історію. Кажіть правду про війну у своїх соцмережах, по телебаченню. Підтримайте нас у будь-який спосіб. У будь-який — але не тишею. І тоді настане мир», — сказав Зеленський.

Після звернення президента американський співак Джон Ледженд виконав пісню Free в дуеті з українською артисткою Мікою Ньютон. Також поетеса Любов Якимчук зачитала вірш про Донбас.

Премію за альбом року отримав Джон Батіст із платівкою We Are. Найкращою піснею визнали композицію Leave The Door Open дуету Silk Sonic. Найкращим новим виконавцем назвали Олівію Родріго.

читайте также
Комментарии