Поліна Литвиненко
08 апреля 2022

Британська програма для біженців може бути небезпечною для українок

У британській спонсорській програмі,  розробленій спеціально для українських біженців, користувачі розміщують свої фотографії та особисту інформацію у публічному доступі. Через це деякі жінки стають жертвами об’єктивації: чоловіки з Великої Британії та інших країн коментують їхню зовнішність, надсилають відверті повідомлення і знімки та пропонують житло в обмін на сумнівну роботу, пише Vice.

Фото — УНІАН.

Фото — УНІАН.

Деякі організації з питань біженців та запобігання торгівлі людьми порівнюють нову спонсорську схему з «тіндером для торговців інтимом».

«Я отримую багато повідомлень від підозрілих чоловіків. Справа не завжди в їхніх словах — якщо перевірити профілі цих користувачів чи коментарі, які вони залишають, стає зрозуміло, що вони орієнтуються виключно на молодих жінок», — розповіла Vice українка Аліса Савіна.

Британська депутатка Ліза Ненді вважає, що уряд мав врахувати ризики програми, в якій біженці рекламують себе в соціальних мережах, щоб отримати житло. Вона вважає, що влада має взяти на себе контроль за підбором спонсорів для біженців, щоб захистити людей від експлуатації.

«Політика Міністерства внутрішніх справ Великої Британії наражає біженців та іммігрантів на небезпеку вже більше десяти років. Криза в Україні — лише останній приклад того, наскільки руйнівною може бути наша ворожа система притулку», — повідомила співробітниця Комітету з питань добробуту мігрантів Зої Гарднер.

читайте также
Комментарии