Поліна Литвиненко
24 марта 2022

Від 3 до 8 років. Рада ввела кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ

Верховна Рада ухвалила законопроект про кримінальну відповідальність за незаконну фото- або відеозйомку переміщення ЗСУ та міжнародної військової допомоги під час війни, а також за співпрацю з РФ.

Фото — ЗСУ.

Фото — ЗСУ.

За розповсюдження інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших військових формувань України, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ або без отримання письмового дозволу Генштабу на її розповсюдження, передбачене позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

За розповсюдження інформації про напрямок, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

За співпрацю та підтримку Росії загрожує від десяти до дванадцяти років в’язниці. Тим, хто співпрацює з Росією, також буде заборонено обіймати низку посад, а їх майно буде конфісковано.

Верховна Рада також прийняла законопроект номер 7146 про кримінальну відповідальність за використання під час воєнного стану гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням.

читайте также
Комментарии