Валерій Лавровський
11 июля 2022

У Японії створюють комплекс зі штучною гравітацією для життя у космосі

Кіотський університет та будівельна компанія Kajima Construction розпочали дослідження щодо реалізації циліндричного житлового приміщення зі штучною гравітацією, яке планується побудувати у відкритому космосі. Це допоможе зробити можливим життя на Марсі та Місяці, повідомляє Designboom.

Проєкт The Glass матиме громадський транспорт, зелені зони, водойми та відкрите небо, імітуючи життя на Землі. Однією з головних проблем створення моделі була низька гравітація на поверхні Місяця, тому технологія штучної гравітації дозволить жити у космосі, виховувати дітей та потім повертатися на Землю без тривалої адаптації.

Поки розробники зосереджуються на забезпеченні киснем, водою, їжею та електрикою, а також природному середовищі. Система громадського транспорту дозволить переміщатися між Землею, Марсом та Місяцем, або з одного комплексу до іншого. Команда бачить, що кожна колонія або житлова група буде вести економічну діяльність, і багато людей літатимуть у космос з метою бізнесу та туризму. Транспорт буде включати у себе суміш штучної гравітації із залізничною системою.

Превʼю — Kajima Construction.

читайте также
Комментарии