Валерій Лавровський
17 апреля 2022

Рівненський пивзавод змінив назву пива «Жигулівське»

Рівненська броварня переймуневала назву пива «Жигулівське» на «Віденське». За словами директора пивзаводу, це і є перша історична назва його виду пива, яке у 30-х роках перейменувала радянська влада, пише Zaxid.

Фото — «Рівне 1».

Фото — «Рівне 1».

Конкурс на нову назву пива розпочався ще у березні, у ньому взяли участь близько 16 тисяч користувачів. Серед варіантів були такі назви, як «Українське», «Козацьке», «Рідне українське» та навіть «Байрактар», «100% бандерівське», «Бандерівське смузі».

За словами директора пивзаводу Мар’яна Года, чимало учасників запропонували по кілька назв. Окремі автори аргументували свої пропозиції, а деякі навіть написали вірші.

«Вирішили відродити історичну справедливість. Саме таку назву мало пиво, рецепт якого належить австрійському пивовару Альфреду фон Вакано. Проте в тридцятих роках минулого століття більшовики вирішили змінити його назву і надати йому історію пролетарського походження. Так воно стало “Жигулівським”. Тому вирішили повернути його історичну назву —”Віденське”», — заявив Мар’ян Года.

читайте также
Комментарии