Валерій Лавровський
14 октября 2022

Науковці навчили клітини мозку грати у відеоігри

Австралійські нейробіологи зі стартапу Cortical Labs створили систему синтетичного біологічного інтелекту DishBrain та навчили її грати в аркадну відеогру Pong. Це штучно вирощені клітини мозку з ембріонів мишей та стволових клітин людини, повідомляє Vice. Дослідження опубліковано в журналі Neuron.

За словами авторів, за допомогою електричного сенсорного введення та зворотного зв’язку нейрони в системі DishBrain змогли регулювати свою активність і покращувати продуктивність із часом. Дослідження спирається на принцип адаптації мозку (в даному випадку групи нейронів) до середовища, щоб бути більш ефективним.

Дослідники обрали Pong через простоту гри. Вони підключили нейрони до комп’ютера, а потім клітини давали сигнали, які імітували гру в Pong. Нейрони адаптувалися до правил і змінювали свою активність, щоб отримувати якнайменше сигналів про програш. Також вчені тестували клітині на грі в динозавра у Google Chrome.

У майбутньому вчені досліджуватимуть потенціал у лікуванні захворювань і розширенні розуміння, як працює людський мозок.

Прев’ю — Cortical Labs.

читайте также
Комментарии