Елеонора Чорноморченко
07 июля 2022

У Новій Зеландії готуються до найбільшого у світі винищення диких хижаків

Новозеландські природоохоронці та дослідники починають найбільший у світі проєкт для викорінення хижаків у заповідному парку Ракіура. Протягом наступних чотирьох років вони прагнуть зменшити кількість тварин, які шкодять місцевій флорі та фауні: опосумів, щурів, диких котів і їжаків, повідомляє The Guardian.

Фото — South Georgia Heritage Trust.

Фото — South Georgia Heritage Trust.

Дослідницький інститут Manaaki Whenua-Landcare Research підписав партнерство із природоохоронною групою острова Стюарт. Вони планують відновити місцеву фауну так, щоб повернути острову стан, «за якого тут жили їхні предки». Вартість проєкту — 2,8 мільйона доларів.

У країні вже давно почали боротися зі шкідниками на національному рівні. В межах попередніх програм використовували такі методи: відловлювання, отруєння, вистеження хижаків за допомогою навчених собак, а також технології, наприклад, віртуальні огорожі, які не пускають хижаків за допомогою пасток з інфрачервоними та тепловими камерами.

Національний парк Ракіура — наймолодший національний парк Нової Зеландії, який розташований на острові Стюарт, біля узбережжя Південного острова. Цей острів унікальний тим, що на ньому представлено велике різноманіття місцевих птахів. Зокрема, у 1977 році дослідники виявили тут популяцію какапо — рідкісного нелітаючого виду папуги, який до того вважався вимерлим.

Також місце є найкращим в дикій природі для спостереження за птахами ківі та єдиним середовищем у світі, де живуть уеки — нелітаючі бурі птахи розміром з курку.

читайте также
Комментарии