Саша Лоскутов
28 августа 2022

У Каліфорнії заборонили використовувати реп-лірику як доказ

У Каліфорнії остаточно одобрили законопроект, який обмежує право прокурорів цитувати реп-лірику як доказ. Новий закон фактично забороняє використовувати тексти пісень у залі суду, якщо обвинувачі не можуть довести, що це має відношення до справи. Про це повідомляє Bilboard.

Фото — Joel Muniz.

Фото — Joel Muniz.

Критики неонодразово заявляли, що така практика несправедливо таврує хіп-хоп і може вплинути на присяжних через расові упередження, водночас не надаючи реальної доказової цінності.

У травні цього року двох реперів Young Thug і Gunna звинуватили у бандитизмі, рекеті, корупції, зберіганні наркотиків та зброї. Але наприкінці справи є окремий розділ, присвячений діям на підтримку змови. У цьому розділі згадується творчість: пісні, відео, пости у соцмережах, які визначаються як «явні дії на підтримку змови», пише The New York Times.

Законопроект також вимагатиме від судів допускати свідчення про «експериментальні чи соціальні наукові дослідження», які показують, що певний жанр «вносити в провадження расову упередженість». Численні емпіричні дослідження показали, що члени журі вважають тексти хіп-хопу більш небезпечними, ніж тексти інших жанрів, навіть якщо вони містять ті самі слова.

читайте также
Комментарии