Саша Лоскутов
25 сентября 2022

У Брюсселі пройшла «неділя без автомобіля». Ось її результати

Влада міста Брюссель запровадила «неділю без автомобілів». 19 вересня з 9:30 до 19:00 у багатьох районах міста було заборонено рух автомобілів. Натомість надано перевагу велосипедам та громадському транспорту, яким можна користуватися безкоштовно, повідомляє The Brussel Times.

Після «неділі без автомобілів» Брюссельське агентство з охорони довкілля зафіксувало скорочення на 90% викидів монооксиду азоту і діоксиду азоту — токсичних речовин, що викидаються двигунами внутрішнього згоряння.

В Брюсселі також спостерігається значне зниження рівня шуму. Результати порівнювалися на шумовимірювальних станціях біля доріг і автомагістралей. Наприклад, біля траси E411 в Одергемі та біля траси E40 в Волюве-Сен-Ламбері шумовимірювальні станції зафіксували зниження рівня шуму на 90%.

Влада зазначає, що з 2019 року подібні еко-ініціативи дали змогу знизити викиди приблизно на 10% на рік. Проект запровадили у рамках Європейського тижня мобільності — кампанії Європейської Комісії з підвищення обізнаності щодо міської мобільності.

 

Кампанія проходить з 16 по 22 вересня кожного року. Місцевим органам влади пропонується використати сім днів для випробування інноваційних заходів планування, просування нової інфраструктури та технологій, вимірювання якості повітря та отримання відгуків від громадськості.

читайте также
Комментарии