Елеонора Чорноморченко
21 июля 2022

На честь Зеленського назвали давню морську лілію. Їй приблизно 150 млн років

Палеонтологи в Африці виявили новий вид морської лілії, яка жила 150 мільйонів років тому. Її назвали на честь президента України Володимира Зеленського. Результати дослідження науковці опублікували в Royal Society Open Science.

Фото — Royal Society Open Science.

Фото — Royal Society Open Science.

Повна назва знахідки — Ausichicrinites zelenskyyi. Науковці написали, що присудили їй таке ім’я на честь мужності та відваги українського президента у захисті вільної України.

Виявлена істота належить до роду морських лілій Comatulida. Її знайшли в басейні Блакитного Нілу в центрально-західній частині Ефіопії. Коматуліди — це тварини, які належать до типу Голкошкірих, найвідомішими представниками яких є морські їжаки, зірки та лілії.

Дослідники повідомляють, що істота мала десять масивних рук, які допомагали їй хапатися за морське дно. Також вона мала здатність до регенерації, про що свідчать сліди відновлення однієї з кінцівок — ймовірно, після нападу хижака.

Таким чином, скам’янілі рештки Ausichicrinites zelenskyyi є найдавнішим і першим прикладом регенерації щупалець у викопних коматулідів.

читайте также
Комментарии