Елеонора Чорноморченко
07 июля 2022

У США зазнімкували рідкісний яскраво-зелений колір неба. В чому причина

У вівторок у Південній Дакоті пройшов потужний шторм, через який небо набуло незвичного зеленого відтінку. Попри те, що жителі цього штату доволі часто стикаються зі штормами, зелений візуальний ефект став рідкістю, повідомляє Newsweek.

Фото — Twitter.

Фото — Twitter.

Сотні людей розміщували в соцмережах світлини із рідкісним візуальним ефектом до, під час та після шторму, а деякі дослідники розповіли, що це найзеленіший шторм, який вони коли-небудь бачили.

Синоптики розповіли, що явище стало результатом змішування червонуватого світла сонця під час заходу та блакитних крапель води всередині грозових хмар. Щоб досягти такого ефекту, потрібна величезна кількість води в хмарі. Зазвичай це характерно для гроз, під час яких випадає град. Саме тому зелений колір неба є попередженням, що гроза, яка наближається, може принести з собою великий град.

Однак попри таку захоплюючу картину шторм приніс з собою ще й проблеми — в деяких районах швидкість вітру досягала майже 160 км/год. Через це понад 28 тисяч людей залишилися без світла, проте вже до вечора комунальники розв’язали проблему.

Після Південної Дакоти шторм попрямував до південно-західної Міннесоти та північно-західної Айови.

читайте также
Комментарии