Валерій Лавровський
24 октября 2022

Зелений театр відновив бомбосховище в Одесі. Як виглядає

Команда Зеленого театру відновила бомбосховище у парку Шевченка в Одесі. Укриття працюватиме під час повітряних тривог, його відкриватимуть у дистанційному режимі — за допомогою електронного замка та спеціального додатка. У випадку екстрених ситуацій або відключення електроенергії приміщення буде відкрито цілодобово.

Фото — Зелений театр.

У бомбосховищі є Wi-Fi, вбиральня, запас води, система відеоспостереження та два виходи, один з яких — евакуаційний. Також приміщення прикрашене плакатами та малюнками Зеленого театру. Поки що укриття працює у тестовому режимі.

«Тут затишна та спокійна атмосфера. Нам було дуже важливо створити місце, куди не страшно спускатися і де можна комфортно перечекати повітряну тривогу», — розповіли у просторі.

Фото — Зелений театр.

Укриття побудоване після Другої світової війни. Його площа — близько 70 м², місткість — 80-100 осіб. Відновлювати бомбосховище розпочали влітку цього року. В команді Зеленого розповіли, що вони вирішили це зробити після того, як зіткнулися з відсутністю укриття у мікрорайоні біля парку Шевченка.

Адреса укриття — вул. Маразліївська, 1а.

читайте также
Комментарии