Валерій Лавровський
08 августа 2022

Ізраїльські дизайнери переосмислили статуетки Венери за допомогою повітряних кульок та міді. Як це виглядає

Тель-Авівські дизайнери із Reddish Studio презентували проєкт «Яффська Венера», натхненний статуетками жінок, які виготовляли первісні люди. Це мініатюрні фігурки з латексних кульок, які надувають у мідні металеві рами, повідомляє Designboom.

Серію скульптурних фігурок розроблено для експонування на цьогорічному Єрусалимському тижні дизайну — головній дизайнерській події Ізраїлю. За словами авторів, «статуетки» існуватимуть лише під час івенту:

«Оскільки темою Тижня дизайну було “На цей час”, ми змінили термін служби наших статуеток Венери. У той час як археологічні статуетки пережили десятки тисяч років, наша інтерпретація є ефемерною — термін її служби лише на цей вечір», — коментує Reddish Studio.

Статуетки окреслюють фігуру жінок з дуже повними формами, що повʼязані з культом родючості та походять з часів пізнього палеоліту — від 35-40 тисяч років до 11 тисяч років до нашої ери. Вчені, котрі займалися вивченням скульптур, вважали їх ідеалами краси тогочасного суспільства, тому й охрестили ці фігурки на честь римської богині краси Венери.

Усі фото — Reddish Studio.

читайте также
Комментарии