Валерій Лавровський
03 августа 2022

В Албанії почали зводити будівлю у вигляді бюста. Як вона виглядає

У центрі албанської столиці, місті Тирана, почали зведення 85-метрової будівлі у вигляді бюста албанського князя Георгія Кастріоті, відомого як Скандербег, повідомляє нідерландська студія MVRD, яка є автором проєкту.

Зображення — MVRD.

Зображення — MVRD.

Скульптурна форма споруди утворюється за допомогою балконів, білого кольору будівлі та напівпрозорого скла балконних огорож. У самому 20-поверховому комплексі знаходитимуться магазини, офіси та апартаменти, що «відрізнятимуться один від одного».

Зображення — MVRD.

Зображення — MVRD.

Це не перша скульптурна будівля від MVRDV. На іншому хмарочосі у Тирані зображена мапа Албанії, створена за тим самим принципом, як зараз роблять бюст Скандербега. Також у Німеччині є будівлі, які складаються у слово «дім» англійською, у Нідерландах — башти, зроблені у вигляді цифр 013 — поштового коду міста Тілбург. У студії вважають, що це додає впізнаваності сучасним містам, що «схожі одне на одного».

Зображення — MVRD.

Зображення — MVRD.

Скандербег був албанським князем, жив у XV столітті. Служив у османській армії, але згодом почав війну за незалежність Албанії. Став національним героєм, якого оспівують у піснях.

читайте также
Комментарии