Саша Лоскутов
09 июля 2022

Хочеш зброю — показуй соцмережі. У Нью-Йорку вводять нові правила для власників вогнепалів

Штат Нью-Йорк запроваджує нову стратегію перевірки претендентів на отримання дозволу на зброю. Кандидати повинні будуть надати списки своїх акаунтів у соціальних мережах для перевірки їхнього «характеру та поведінки», повідомляє AP.

Нова вимога набуде чинності у вересні та включена до закону, прийнятого на минулій неділі, який вводить деякі обмеження на вогнепальну зброю.

Заявники повинні надати місцевим чиновникам список поточних та колишніх акаунтів у соціальних мережах за попередні три роки. Чи потрібно надавати доступ до приватних облікових записів — невідомо.

Закон також вимагатиме від претендентів пройти багатогодинний інструктаж з техніки безпеки, довести, що вони вміють стріляти, надати рекомендації щодо чотирьох персонажів і пройти особисту співбесіду.

Працівники місцевого шерифа, судді чи клерки округу будуть переглядати профілі, перевіряючи, чи заявники робили заяви про небезпечну поведінку.

Фото — ADOBE STOCK.

Фото — ADOBE STOCK.

Цей підхід схвалювали багато демократів і національних груп захисту, але деякі експерти мають питання про те, як закон застосовуватиметься та як вирішуватиме проблеми свободи слова.

Пітер Кехоу, виконавчий директор Асоціації шерифів Нью-Йорка, сказавши, що шерифи не отримали додаткових грошей або персоналу для обробки нових заявок. Він стверджував, що закон порушує права Другої Поправки, і хоча заявники повинні вказувати свої облікові записи в соціальних мережах, він не вважає, що місцеві чиновники обов’язково будуть на них дивитися.

Але влада вважає, що деякі вбивці «анонсують» заплановані шутінги у своїх соцмережах. А нові правила допоможуть запобігти трагедії.

читайте также
Комментарии