Поліна Литвиненко
24 февраля 2022

7 месенджерів, які працюють без інтернету

Зібрали сім месенджерів, які дозволяють спілкуватися з близькими за повної відсутності інтернету та навіть мобільного зв’язку. Більшість програм працюють через Bluetooth і мають обмежений радіус сигналу, але його цілком вистачить, щоб підтримувати зв’язок з родиною.

1. Bridgefy

Фото — Bridgefy.

Фото — Bridgefy.

Операційна система: Android та iOS

Bridgefy використовує Bluetooth для зв’язку з іншими пристроями, де встановлено застосунок. Стандартна дальність передачі Bridgefy — до 100 метрів при спілкуванні з одним користувачем. У режимі мережі цю відстань можна збільшити. Наприклад, якщо вам потрібно зв’язатися з близьким, який знаходиться далі 100 метрів від вас, достатньо знайти іншого користувача Bridgefy. Телефон «посередника» стане підсилювачем сигналу. При цьому проміжний користувач не матиме доступу до повідомлень.

Bridgefy також має режим радіопередавача, в якому ви можете надсилати масові повідомлення всім користувачам програми у радіусі сигналу, навіть якщо їх немає у ваших контактах. Ця функція допоможе, якщо ви потребуєте допомоги або повідомляєте про небезпеку.

2. Briar

Фото — Briar.

Фото — Briar.

Операційна система: Android

Програма Briar також працює через Bluetooth без інтернету та мобільного зв’язку. Для реєстрації достатньо вказати ім’я або нікнейм і додати пароль. Номер телефону не потрібно вводити.

Щоб додати новий контакт,  достатньо відсканувати QR-коди на пристрої один одного. Також можна згенерувати посилання, за яким до контактів можна додати людину, що знаходиться на відстані від вас.

Застосунок дозволяє не тільки спілкуватися в месенджері, але й створювати посади на загальному форумі.

3. Vojer

Фото — Vojer.

Фото — Vojer.

Операційна система: iOS

Застосунок не вимагає доступу до ваших контактів, лише до Wi-Fi, Bluetooth, мікрофону та фото (за бажанням). Всі повідомлення в Vojer шифруються.

4. Rumble

Фото — Rumble.

Фото — Rumble.

Операційна система: Android та iOS

Дозволяє спілкуватися за допомогою Bluetooth та обмінюватися файлами.

Інтерфейс Rumble давно не оновлювався, але застосунок працює.

4. Serval Mesh

Фото — Serval Mash.

Фото — Serval Mash.

Операційна система: Android

На відміну від інших застосунків, Serval Mesh дозволяє спілкуватися по телефону. Доступні безкоштовні дзвінки, повідомлення та обмін файлами.

5. ‎Divvy — Offline Communication

Фото — Divvy.

Фото — Divvy.

Операційна система: iOS

Застосунок дозволяє надсилати текст, картинки та документи. В одному чаті можна поєднати до семи людей. Перед початком спілкування співрозмовник має надати дозвіл.

Проте не можна написати відразу всім, хто знаходиться в зоні досяжності. Крім цього застосунок пропонує зіграти в хрестики-нулики.

6. ‎Air Chat

Фото — Air Chat.

Фото — Air Chat.

Операційна система: iOS

Застосунок використовує зашифровані текстові повідомлення через Bluetooth. Перед початком спілкування співрозмовник має надати дозвіл. Всі розмови можуть бути оновлюються, коли пристрої знову повторно під’єднуються.

7. Signal Offline Messenger

Фото — Signal Offline Messenger.

Фото — Signal Offline Messenger.

Операційна система: iOS та Android

Signal дозволяє відправляти текст і фотографії. Є функція голосових повідомлень, але вона працює нестабільно.

читайте также
Комментарии