Елеонора Чорноморченко
04 августа 2022

В Україні створили «прихований» застосунок для реагування на випадки насильства

МВС України презентувало програму для допомоги людям, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства. У програмі можна легко викликати поліцію без телефонного дзвінка та не привертаючи увагу кривдника. Про це повідомила Нацполіція України.

Фото — Патрульна поліція України.

Фото — Патрульна поліція України.

Викликати допомогу можна, натиснувши на велику кнопку SOS протягом двох секунд. Після цього поліція визначить геолокацію людини та вирушить на місце злочину. Завантажити програму можна в Google Play та App Store. Щоби зробити це, потрібно подзвонити на гарячу лінію: 116 123 або написати організації «Розірви коло» в приватні повідомлення у Facebook.

Назву застосунку не повідомлять у цілях безпеки. «Про застосунок не повинні знати потенційні кривдники, ті, хто б’є жінок, дітей і близьких», — розповіла Перша леді України Олена Зеленська. З такою ж метою застосунок матиме нейтральну іконку на екрані смартфона.

Програма має полегшити отримання допомоги жінкам, які не мають змоги зателефонувати в поліцію через фізичні особливості, тотальний контроль особистого життя або ж відсутність коштів на рахунку. Також у ній можна знайти корисну інформацію про види насильства, карту з всіма доступними сервісами поряд.

Проєкт реалізували спільними зусиллями МВС, Національної поліції, Фонду ООН у галузі народонаселення, за участі Першої леді Олени Зеленської та за підтримки посольства Великої Британії.

читайте также
Комментарии