Елеонора Чорноморченко
15 сентября 2022

Актор Раян Рейнольдс зняв на відео свою першу колоноскопію. Навіщо

Канадський актор Раян Рейнольдс пройшов колоноскопію та дозволив відеогрупі зняти процедуру на камеру. Так актор хотів підвищити обізнаність про збільшення випадків раку товстої кишки серед людей віком до 50 років. Окрім того, чоловік програв парі. Про це повідомляє CNN.

Фото — CNN.

Фото — CNN.

Раян Рейнольдс бився об заклад з іншим актором Робом МакЕлгенні. Чоловіки посперечалися: якщо МакЕлгенні навчиться говорити валлійською, то Рейнольдс зробить публічну колоноскопію. Роб свою обіцянку виконав.

Процедуру виконував лікар медичного центру NYU Langone Health Джонатан ЛаПук. Він виявив в товстій кишці актора невеликий поліп та видалив його. Лікар розповів, що це потенційно врятувало актора, адже у майбутньому це могло б призвести до гірших наслідків.

«Не щодня ви можете підвищити обізнаність про щось, що, безумовно, врятує життя. Це достатня мотивація для мене, щоб дозволити вам побачити, як у мене щось засовують», — сказав Рейнольдс у відео, яке він записав із МакЕлгенні після процедури. Роб поміж тим також доєднався до Раяна та погодився пройти та зафільмувати власну колоноскопію.

Наразі Робоча група з профілактичних послуг США знизила рекомендований вік для початку скринінгу колоректального раку до 45 років. «Нам з Робом цього року виповнилося 45. І знаєте, частина життя в цьому віці — це проходження колоноскопії. Це простий крок, який може буквально врятувати вам життя», — сказав Рейнольдс у своєму відео.

читайте также
Комментарии