Валерій Лавровський
30 мая 2022

У США стали частіше закуповувати роботів — через нестачу робочої сили та витрати

Компанії у США стали набагато частіше закуповувати роботів замість найму працівників. Це зумовлено якістю роботи та економією витрат на зарплату, повідомляє The Wall Street Journal.

Фото — The Wall Street Journal.

Фото — The Wall Street Journal.

За даними Асоціації розвитку автоматизації, у США у першому кварталі 2022 року замовлення на роботів зросли на рекордні 40% порівняно з тим самим періодом 2021 року. Минулого року сума замовлень становила 1,6 мільярди доларів.

За словами виконавчого директора Delphon Industries LLC Джо Монтано, зростання заробітної плати та нестача працівників пов’язані з пандемією COVID-19:

«Раніше можна було кинути на вирішення проблеми ще більше людей замість пошуку більш елегантного варіанту», — заявив Джо Монтано.

Наприклад, у січні через коронавірус не було до 40% співробітників, тому компанія вирішила придбати трьох роботів на додаток до вже наявних. Інші компанії пояснюють закупівлю роботів рішенням підвищити рівень обробки замовлень.

Фото — The Wall Street Journal.

Фото — The Wall Street Journal.

Американські виробники почали використовувати робототехніку повільніше, ніж у деяких інших промислово розвинених країнах. За даними Міжнародної федерації робототехніки, у 2019 році на 10 тисяч працівників у США припадало менше роботів, ніж у Південній Кореї, Японії та Німеччині.

Як вважає головний виконавчий директор Fanuc America Майкл Чикко, яка займається постачанням промислових роботів, компанії звикли думати, що автоматизацію надто важко або надто дорого впроваджувати. Проте з розвитком технологій роботи стають простішими у використанні.

Однак експерти вважають, що залежність фабрик від автоматизації призведе до надлишкової пропозиції людської праці, що зумовить зниження заробітної плати в наступні роки.

читайте также
Комментарии