Валерій Лавровський
26 ноября 2022

Українські студенти відкриють у ЄС заклади, де готуватимуть їжу часів Голодомору

Випускники Української академії лідерства відкриють у восьми країнах Європи «ресторани», де готуватимуть страви, які їли під час Голодомору у 1932-1933 роках. Події відбудуться в межах акції Uncounted 1932.2022. Food as a weapon of genocide.

Будуть наступні страви: хлібці з натертої трави, палянички з картопляних лушпайок, суп з бур’яну. Це їжа, якою рятувалися українці під час Голодомору.

У проєкті молодь хоче розповісти про геноцид українців, «який чинив СРСР та продовжує чинити сучасна росія зараз». Також у рамках акції відбудеться збір коштів на їжу та найнеобхідніші речі мешканцям деокупованих територій.

З 24 по 28 листопада заклади розгорнуть у Франції, Німеччині, Австрії, Чехії, Фінляндії, Естонії, Люксембурзі та Великій Британії. Повністю розклад можна дізнатися за посиланням.

Голодомор 1932-1933 років — офіційно визнаний акт геноциду українського народу, організований урядом СРСР шляхом створення штучного масового голоду. Кількість загиблих сягає близько 3,9 мільйона людей.

Усі фото — УАЛ.

читайте также
Комментарии