Поліна Литвиненко
14 апреля 2022

«Україна у фокусі». На Каннському кіноринку презентують програму українського кіно

Каннський кіноринок оголосив учасників програми «Україна у фокусі». Основною метою проєкту є просування нових українських кінострічок. Він відбудеться 21 і 22 травня, пише Variety. Серед українських продюсерів є Денис Іванов з Arthouse Traffic, Дар’я Бассель із Moon Man, Наталія Лібет з Digital Religion, Сашко Чубко з Pronto Film, Ольга Бесхмельніцина з ESSE Production House та Володимир Яценко з ForeFilms.

Фото — Festival de Cannes.

Фото — Festival de Cannes.

В рамках програми Docs in Progress Український інститут та кінофестиваль Docudays UA презентують чотири документальні проєкти: «Залізна сотня» Юлії Гонтарук, «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка, «Слухаючи світ» Лізи Сміт та «Мир для Ніни» Жанни Максименко-Довгич.

Презентація українських проєктів відбудеться і на фестивалі Goes To Cannes. Серед них «Редакція» Романа Бондарчука, «Дім за склом» Тараса Дроня, «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «День хризантем» Семена Мозгового та «Демони» Наталки Ворожбит, яка є режисеркою фільму «Погані дороги», що отримав нагороду на 77-му Венеціанському кінофестивалі.

Також на 75-му Каннському кінофестивалі відбудеться прем’єра дебютної повнометражної стрічки Максима Наконечного «Бачення метелика». Фільм представлять у секції «Особливий погляд».

читайте также
Комментарии