Валерій Лавровський
02 ноября 2022

Киянка вийде за військового-гея, щоб привернути увагу до прав одностатевих пар

Киянка Лєда Космачевська, комунікаційниця Малої академії наук України, заявила, що вийде заміж за військового-гея — з метою привернути увагу до інтересів одностатевих пар в Україні.

Фото — Freepik.

Фото — Freepik.

Лєда знайома з парою чоловіків, які разом вже 15 років, але юридично їх відносини не закріплені, тому що в Україні не легалізовані одностатеві шлюби.

Один із чоловіків служить у ЗСУ, тож,  якщо з ним щось трапиться, Лєда бере на себе відповідальність за впізнання, поховання та повідомлення про це родичам та знайомим. Як заявляє жінка, «виконає його останню волю і зустріне його перша, коли він повернеться з перемогою».

«Це не те, що я хотіла б робити. Не мала б робити. Бо кохаю іншого і він теж військовий. Я хочу стояти в нього за спиною, я знаю кожен сантиметр його тіла, я хочу завжди знати, де він. Я знайду його де завгодно, чого б це не вартувало. І це право я можу мати законно, а тисячі українців та українок — ні», — повідомила Лєда Космачевська.

У серпні понад 25 тисяч українців підписали петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. Володимир Зеленський відповів, що Уряд напрацьовує варіанти рішень щодо цього питання, але в умовах воєнного стану вносити зміни до Конституції України не можна.

Із початком повномасштабної війни це питання набуло нової актуальності — у випадку смерті закон наділяє низкою прав лише родичів загиблого.

читайте также
Комментарии