Елеонора Чорноморченко
04 октября 2022

У Нью-Йорку платитимуть людям, які виявлятимуть порушення у паркуванні

Міська рада Нью-Йорка розробила законопроєкт, згідно з яким мешканцям платитимуть за виявлення порушень правил паркування. Зокрема, це стосується транспорту, який блокує велосипедні доріжки, тротуари, пішохідні переходи та в’їзди чи виїзди зі шкільних будівель. Про це повідомляє Bloomberg.

Фото — jpellgen/Flickr.

Фото — jpellgen/Flickr.

Уряд заохочує жителів Нью-Йорка фіксувати порушення за допомогою грошової винагороди. Вона становитиме 25% від штрафу розміром у 175 доларів, який сплатить порушник — це приблизно 43 долари.

Такі міри є частиною політики уряду в створенні безпечніших доріг для пішоходів і велосипедистів. Однак не всі вважають новий законопроєкт доцільним. Так, один із представників поліції Нью-Йорка розповів, що нововведення можуть призвести до насильницьких конфліктів між водіями та цивільними особами, які повідомляють про незаконно припарковані автомобілі. Також він зазначив, що це погіршить поточну ситуацію на дорогах, адже наразі в Нью-Йорку і так часто трапляються напади на співробітників дорожнього руху.

У разі ухвалення закону такі повноваження для цивільних осіб вперше поширюватимуться на особисті транспортні засоби. Раніше ж містяни могли отримати винагороду у 25% за повідомлення про простої у містах вантажівок і автобусів.

Раніше у місті також встановили обмежувачі швидкості на міські транспортні засоби. Також в штаті розглядають законопроєкт, який дозволить встановити камери на велодоріжках для зйомки порушників.

читайте также
Комментарии