Елеонора Чорноморченко
30 июня 2022

В Україні запустять перше виробництво жіночої військової форми

Відтепер в Україні шитимуть військову форму для жінок. У межах нового проєкту Arm Women Now забезпечити спеціальним одягом хочуть кожну українську військовослужбовицю. Про це повідомила Київська міська рада на своєму сайті.

Фото — Армія Inform.

Фото — Армія Inform.

Авторка нового проєкту депутатка Київської міської ради Ірина Никорак розповіла, що наразі в лавах ЗСУ служать понад 50 тисяч жінок, з яких 3,5 тисячі — старші офіцерки. Всім їм видають чоловічу форму, яка не враховує жіночої фізіології, тому жінки вимушені ушивати її, що не дуже функціонально, зручно та безпечно.

Також жінки можуть пошити нову форму самостійно або купити її за кордоном. Зробити все це стало ще складніше в умовах повномасштабної війни.

«Комфортна та функціональна амуніція — це базова потреба кожного військового: чоловік це або жінка. Спільно з командою прийняли рішення глобально підійти до розв’язання цієї проблеми. Вже розробили лекала, враховуючи найкращий міжнародний досвід. Відшивати форми, звісно, будемо в Україні», — ділиться Ірина.

Наразі для збору коштів на нову форму організовують благодійні аукціони. В лотах беруть участь відомі українські спортсмени, музиканти та публічні діячі. Зокрема таким чином продали льодоруб, із яким наші спортсмени були на вершинах найвищих гір світу.

читайте также
Комментарии