Елеонора Чорноморченко
09 сентября 2022

В Індії забороняють феєрверки, щоб зменшити рівень забруднення повітря

В столиці Індії Нью-Делі забороняють запускати феєрверки. Так у місті хочуть покращити стан повітря та зменшити вплив забрудненя на своїх жителів. Про це розповідає Reuters.

Фото — The New York Times.

Фото — The New York Times.

Щоб уберегти людей від небезпеки забруднення, в місті повністю заборонили виробництво, зберігання, продаж і використання всіх видів феєрверків. Також цього разу незаконними будуть онлайн-продаж та доставка піротехніки.

 

Поки невідомо, коли наберуть чинності нові правила. У минулі роки подібні заборони вводили якраз перед Дівалі — індійським святом та фестивалем вогнів, під час якого люди активно запускають феєрверки. Зараз відомо тільки, що заборона закінчиться 1 січня.

Деякі жителі міста критикують нововведення та кажуть, що заборона феєрверків під час Дівалі є спробою втручання в їхню релігію.

Нью-Делі — місто з населенням у приблизно 20 мільйонів людей, яке є найбільш забрудненою столицею у світі. Щороку стан повітря у місті погіршується із середини грудня до лютого, оскільки холодне повітря затримує пил, викиди транспортних засобів та дим від спалювання стерні на сусідніх полях.

читайте также
Комментарии