Саша Лоскутов
20 мая 2022

На Тернопільщині зʼявиться поселення для переселенців від balbek bureau

У місті Збараж Тернопільської області побудують модульне містечко для переселенців, яке спроєктувала українська студія balbek bureau. Система RE:Ukraine вмістить поселення на 5500 мешканців, площа містечка складатиме 40 гектарів.

Містечко побудують біля річки Гнезна та облаштують біля неї зону відпочинку. Територію поселення облаштують магазинами, закладами харчування, дитсадками й початковими школами. Переселенці матимуть можливість  отримати працевлаштування.

Проєкт буде реалізовано за підтримки Made in Ukraine, МБФ «Українська сім’я», міського голови Збаража й тернопільських підприємців.

Ініціатори проєкту шукають фінансових партнерів та партнерів із благоустрою території.

У березні balbek bureau презентувала концепт тимчасових будинків для біженців, які постраждали під час війни в Україні.

Тимчасові житла являють собою модульні приміщення. Кожен блок має 3,3 на 6,6 метри. Їх можна комбінувати, утворюючи цілі квартали.

Модулі розділені на чотири типи: житлові, санітарні, громадські та кухні. Житлові приміщення обладнані особистим простором: для сну, роботи та прийому їжі. Спільними є санвузол, кухні та вітальні.

Фахівці balbek bureau під час розробки концепту відштовхувалися від проектів, втілених у Німеччині, Швейцарії та Україні. Пропонують використовувати модулі з дерев’яним каркасом. Вартість одного квадратного метра становитиме від 350 до 550 доларів.

Схема житла Re:Ukraine заснована на стандартному дерев’яному каркасі, який може бути оснащений різними інтер’єрами для формування житлових приміщень та спільних кухонь, ванних кімнат тощо. Незабаром дизайнери покажуть інші типи приміщень.

читайте также
Комментарии