25 октября 2019

Попугаев в киевском «Эпицентре» перевозят просто в коробках из-под конфет

Движение UAnimals опубликовало на своей Facebook-странице фото живых попугаев из киевского магазина «Эпицентр» — птиц перевозят в тесных коробках (в такие обычно упаковывают конфеты), накрытых сетками.

Фото — Максим Билецкий. 

Фото — Максим Билецкий. 

В торговом центре на обвинения активистов реагируют спокойно — представитель «Эпицентра» ответил в комментариях, что птицам это не навредит. 

«Папуги доставляються тільки в три наші торговельні центри в Києві, де ми можемо надати їм відповідний догляд. Постачальник привозить їх з Київської області, тому в дорозі вони проводять дві-три години, це ніяк не шкодить їх здоров’ю. 

Ці контейнери зроблені таким чином, щоб вони не змогли постраждати під час перевезення та не злітали. Коли птахи приїжджають до торговельного центру, вони приймаються без черги та переміщаються відразу до просторої та зручної для них клітки. Жодна жива істота не застрахована від хвороб, а птаха, яка має ваду здоров’я, – це брак, як страшно це слово ні звучить. Тому всі папуги, які приїжджають, переміщуються в окремі клітки від всіх інших. 

Птахи знаходяться під регулярним доглядом персоналу. Якщо співробітники бачать, що якась з папуг поводить себе хворобливо, то викликається ветеринарний лікар. Птахи мають в наших умовах все необхідне для того, щоб почекати на свою нову сім’ю», — пишет «Эпицентр»

Стоит отметить, что птиц действительно перевозят в небольших коробках, но, конечно, не используют для этого продуктовые обертки и сетки — похожие на те, в которые заворачивают картошку. В комментариях уже написали о том, что существуют специальные контейнеры для транспортировки птиц — у них жесткая крышка, чтобы защитить пернатых, и вряд ли коробка от конфет сможет заменить такую конструкцию. Вот как они должны выглядеть: 

Фото — Countrysideliving.

Фото — Countrysideliving.

Позднее компания сделала второй комментарий для UAnimals, где заявила, что не планирует менять поставщика попугаев, но с ним будет проведена разъяснительная работа: «Як результат, постачальник пообіцяв скоротити час транспортування папуг та створити для цього більш комфортні умови. Так, перевезення птахів він буде здійснювати або з самого ранку, або пізно ввечері, коли дороги вільні. Картонні ящики будуть замінені на дерев’яні, які спеціально розроблені для транспортування папуг».

Комментарии