Елеонора Чорноморченко
16 августа 2022

У Франції створили аеромобіль, який розвиває швидкість до 250 км/год

Французька компанія Zapata розробила новий пілотований літальний апарат — JetRacer. Він оснащений 10 мікротурбореактивними двигунами та здатний розганятися до 250 км за годину. Засновник бренду власноруч презентував аеромобіль та здійснив на ньому політ — відео презентації опублікували на YouTube-каналі компанії.

Особливість конструкції — вертикальний зліт, висока швидкість і маневреність. Аеромобіль здатний досягати максимальної висоти в 3 км та підіймати до 200 кг (людину або вантаж) під дистанційним або автономним керуванням. Окрім того, JetRacer витримує складні перевороти на 360 градусів, що і продемонстрував пілот під час презентації.

На сайті компанії стверджують, що всі критично важливі системи апарату сконструйовані таким чином, щоб забезпечити високий рівень резервування та безпеки: рух, керування, електропостачання.

Розробники розповіли, що JetRacer здатний вирішувати як цивільні, так і військові завдання — його можна використовувати для повітряних демонстрацій, дозвілля, спецоперацій, розвідувальних та оглядових польотів.

Фото — Zapata.

Фото — Zapata.

Раніше компанія розробляла інші винаходи, здатні підніматися в повітря: Flyboard — кріплення для гідроцикла, яке змінює маршрут струменів води, щоб підніматися вгору, та Flyboard Air — водну дошку із реактивним двигуном.

читайте также
Комментарии