Елеонора Чорноморченко
09 августа 2022

У США робопси патрулюватимуть Космічну базу

Міністерство оборони США використовуватиме роботів-собак для патрулювання бази на мисі Канаверал та виконання інших спеціальних завдань. Це безпілотні чотириногі наземні транспортні роботи Vision 60 Q-UGV, які створила компанія Ghost Robotics. Про це повідомляє Space.com.

Фото — U.S. Space Force.

Фото — U.S. Space Force.

Ghost Robotics Vision 60 Q-UGV оснащені широким спектром оптичних і акустичних датчиків — власними «очима і вухами». Це дасть їм змогу ретельно слідкувати за таким важливими об’єктом, як база космічних сил.

Роботом можна керувати як автономно, так і за допомогою контролера-людини. Також «пес» може реагувати на голосові команди, подорожувати під водою та витримувати негоду. Окрім того, Vision 60 Q-UGV можуть бути мініатюрними комунікаційними вузлами та нести антени в місця, де немає відповідної інфраструктури.

Фото — Ghost Robotics.

Фото — Ghost Robotics.

Підрозділ Космічних сил США розповів, що використання роботів-псів допоможе заощадити значну кількість робочих годин людей. Зокрема, це стосується безпосередньої роботи підрозділу — операцій космічного запуску з Космічного центру Кеннеді та мису Канаверал.

У майбутнього, окрім військового застосування, роботів планують також використовувати в управлінні надзвичайними ситуаціями, громадській безпеці та промисловій інспекції.

читайте также
Комментарии